Ta chansen att få massage av Bergqvist Massage & Friskvård

Mikael GripNyheter

Bergqvist Massage & Friskvård ser till att du får massage i tävlingscentrum vid Saab-arena under tävlingsdagen.

– Vi kommer att ha fyra massörer på plats som vi hoppas får mycket att göra. Uppdraget är en del i deras praktik, säger Per Bergqvist som driver Bergqvist Massage &Friskvård tillsammans med sina föräldrar Lasse och Marie.

Bergqvist Massage & Friskvård på Roxviksgatan 8 a i Linköping utbildar bland annat både massörer och personliga tränare och är en av de större skolorna i Sverige inom dessa områden. Det finns även ett behandlingscenter där man kan boka tid hos proffesionela massageterapeuter som har lång erfarenhet.
– Vi erbjuder ett brett spektra från korta helgkurser upp till tvååriga yrkeshögskoleutbildningar.
Cirka 125 elever per år går igenom olika yrkesutbildningar till Massageterapeut, Personlig tränare och Massage- och friskvårdsterapeut. Det är ytterligare cirka 250 personer som går kortare kurser under ett år hos Bergqvist Massage &Friskvård.
Massörerna kommer att finnas till hands både innan och efter loppet. Särskilt efter loppet så brukar det vara uppskattat med en benmassage. Självklart är massagen helt gratis för deltagarna.
Generellt syftar massage till att öka blodgenomströmningen, vilket ger bättre syresättning och även borttransport av slaggprodukter. Detta behövs efter ett tufft lopp!